Program for 5 dages lejrskole

Standardside Institution Generel information Borgere

Mandag

Afhentning med naturekspressen (bus) ved Århus Banegård eller Mols Liniens Terminaler (Ebeltoft eller Århus). På busturen bydes der på frokost og et historisk stop undervejs, hvor vi bruger et par timer på at gå ud til Kalø Slotsruin. Oplever stedets historie og finder et par lægeplanter, der er virksomme mod rejsekuller og træthed. Derefter afsted mod Ebeltoft Vandrehjem, hvor der er indkvarteringen og aftensmad med efterfølgende afslapning. Hvis energien er til det, en aftentur på egen hånd i den gamle købstad, Ebeltofts smalle stræder og gyder på egen hånd. Husk. Ikke for sent, I skal tidligt op næste dag.

Tirsdag

Morgenmad og madpakkesmøring. Udenfor modtages I af en friluftsvejleder fra Karpenhøj og et hold cykler! Turen går mod DGI’s Friluftscenter Karpenhøj - en cykeltur på ca. 15 km i et roligt og adstadigt tempo. Ved ankomsten deles gruppen i to hold. Det ene hold begiver sig til stranden, og forsøger at holde balancen i havkajakker, mens det andet hold overraskes med ad. hoc. friluftsaktiviteter. Efter frokost byttes der hold! Senere på eftermiddagen er der kun tilbage at cykle den ”lange” vej tilbage til vandrehjemmet, vente spændt på hvad værten byder på af aftensmad og ellers pleje sine ømme muskler. Aftenaktivitet: Røde kinder, massage og snak om dagens ”overskrifter”!

Onsdag

Morgenmad og madpakkesmøring. Cykeltur, efter nøje anvisninger, til Mols Bjerge og Molslaboratoriet. Her møder I den lokale Naturvejleder som fortæller om hvad de ”har gang i” og sikkert også byder på en vandretur og naturaktiviteter der fortæller om Mols Bjerges dyre- og planteliv og unikke landskab. Efter madpakkerne skal Mols Bjerge opleves på egen hånd. Med en GPS i hånden finder I rundt i Bjergene. Undervejs skal I løse natur- og samarbejdsopgaver. Selvom løbet ikke er på tid, sætter sulten sikkert en tidsgrænse for rundturen. Og så er der jo lige en cykeltur tilbage til vandrehjemmet. Efter aftensmaden, som jo sikkert nåede at blive kold, er der kun en ganske kort tur til svømmehallen for dem der stadig har energi.

Torsdag

Morgenmad og madpakkesmøring. Derefter oprydning og sammenpakning. Det er nu tid at tage afsked med værten på Vandrehjemmet og deponere jeres rejsegods. I afhentes af en naturformidler fra Syddjurs Kommune. Så er det op på cyklerne på tur til stranden. Nationalpark Mols Bjerge er jo ikke kun ”bjerge”, men også en markant kyst, med lavvandede områder med varierende bundforhold. Formiddagen handler om kysten: Livet på lavt vand, Blå Flag Station, snorkeldyk (hvis vejret tillader det) og en masse andre ”kystaktiviteter”. Madpakker nydes ved stranden.

Derefter cykles tilbage til vandrehjemmet og der afleveres cykler. I samler jeres rejsegods sammen og så til søs!

Levende historie formidling: I påmønstrer Fregatten Jylland til en vagttørn kl. 16.00. Derefter skafning og alm. forefaldende skibsarbejde. Der soves i hængekøjer og med svaj i ryggen og her skal der være ro på vanterne senest kl. 23.00.

Fredag

Afrejsedag. Gasterne purres 07.00 og der er alm. morgentjans. Morgenmad og derefter afmønstring kl. 09.00. I afhentes med naturekspressen (bus) og køres til Kalø’s Jægerskole. Her vil I, i løbet af formiddagen opleve jægere, at være jaget vildt, om at være på jagt og kigge byttedyrene i øjnene, at være en hund efter vildt og ikke mindst: stege et byttedyr helt vildt. Efter frokost kører naturekspressen jer til Århus Banegård, Mols Liniens Terminaler eller anden aftale.