Velkommen til den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Standardside Friluftsliv Nationalparker Generel information Borgere

Afgrænsning af Nationalpark Kongernes Nordsjælland er nu på plads

Kongernes Nordsjælland blev i 2008 udpeget som kommende nationalpark.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) har den 24. september 2009 på et møde med partierne bag nationalparkloven vedtaget afgræsningen af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Du kan læse mere om afgræsningen og processen her . Kort over afgrænsning af nationalparken ses nedenfor og som pdf ( 2,5 Mb).

Afgrænsning

Nationalpark Kongernes Nordsjælland vil blive et sammenhængende område på ca 34.800 ha fra kyst til kyst. Det vil omfatte nogle af Danmarks biologisk rigeste løvskove bl.a. Gribskov samt to af landets største søer, Esrum sø og Arresø. Begge søer rummer et rigt og varieret fugleliv.

Nordsjælland har i historisk tid haft kongernes særlige bevågenhed, hvilket bl.a. slottene Søborg , Gurre , Kronborg , Frederiksborg , Esrum og Fredensborg vidner om sammen med de enestående jagtvejssystemer ( parforcejagtveje ).

Området har allerede en række faciliteter for besøgende. Men en nationalpark vil give store muligheder for at styrke naturoplevelser, friluftsliv og formidling - for lokale og for hovedstadsområdets millionbefolkning.